Toimitusehdot

Kaikki Sörkan kello sivustolla myydyt kellot ovat käytettyjä, joillei toisin ole mainittu. Kaikille käytetyille kelloille annamme kuuden kuukauden (6kk) takuun valmistusvikojen varalta. Takuu ei kata vesitiiviyttä, kellojen rannekkeita, eikä asiakkaan omista toimista aiheutuneita vikoja.

Takuu on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää kolmansille osapuolille jos kellon Sörkan kellolta ostanut henkilö tai yritys myy kellon eteenpäin. Kelloissa voi myös olla voimassa valmistajan myöntämä takuu, jolloin takuu määräytyy valmistajan määrittelemien takuuehtojen mukaisesti. Takuuehdot löytyvät käyttöohjeista, erillisestä takuulomakkeesta tai valmistajan osoittamasta verkko-osoitteesta.

Tuotteet myydään siinä kunnossa kuin ne ovat myyntihetkellä. Tuotteiden myyntikuvauksissa on annettu kaikki tiedot tuotteiden kunnosta. Tuotteessa katsotaan kuitenkin olevan virhe, jossa

a) myyjän antamat tiedot tavaran ominaisuuksista tai käytöstä eivät pidä paikkaansa ja annetut tiedot ovat voineet vaikuttaa kauppaan.

b) myyjä jättää ilmoittamatta tiedossa olevasta tavaran ominaisuuksia tai käyttöä koskevasta merkittävästä seikasta, ja laiminlyönti on voinut vaikuttaa kauppaan.

c) tavara on hintaansa ja olosuhteisiin nähden huonommassa kunnossa kuin ostajalla oli perustellusti aihetta edellyttää. Sörkan kello pidättää oikeuden todentaa vaihtokelloissa ilmoitetut virheet. Tähän on varattava aina 3-5 arkipäivää siitä laskien, kun tuote on todistetusti toimitettu takaisin tarkastettavaksi Sörkan kellon ilmoittamaan osoitteeseen.

REKLAMAATIO
Reklamointiaika alkaa siitä, kun asiakas on noutanut tuotteen postista. Palautettavan tuotteen täytyy olla jälleenmyyntikelpoinen. Reklamaatiot käsitellään ainoastaan kirjallisesti. Vapaamuotoisen reklamaation voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen myynti@sorkankello.fi
jari.hakanen@sorkankello.fi

ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN
Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Asiamieskuluja ei korvata, koska kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoavat veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen.